Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Verseny
A 39. alkalommal megrendezett Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Versenyen a Kecskeméti Szakképzési Centrum Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának csapata kiváló eredményeket ért el.
A Séf kertje Jószolgálat keretében ismét támogattunk egy velünk kapcsolatban álló iskolát a versenyen való kiváló szereplésükben. Kecskemét közel van Pilishez, ezért Ordasi Krisztián felkészítő tanár előzetesen látogatást tett nálunk, hogy az összes növényt megkóstolhassa. Ezen anyagismeret birtokában tudták kiválasztani, hogy mely növényeket szeretnék felhasználni a versenyre készített ételekhez. A növények úgy lettek felkészítve, hogy mind méretben, mind ízben „csúcsformában” legyenek a verseny idejére.
A verseny kiírása szerint a pincér tanulóknak Budapest Európa Sportfővárosa 2019 díszvacsoráját kellett megjelenítenie. A szakácsoknak egy versenyzői étrendet összeállítása és elkészítése volt a feladat 18 adagban. A cukrász versenyzőnek szintén a sportolói étrendhez kellett alkalmazkodnia tányérdesszert és egy dísztorta formájában.
Mind a szakács, mind pedig a cukrász munkájában erőteljesen megjelentek a pilisi Séf kertjének virágai, levelei és levélsaláta keverékei.
Remove the row
Column: 1
Column: 2
Column: 3
A kertészet fűszeres mixe hozta az előétel harsogósságát, a sarkantyúlevél frissítette a vichyssoise levest. A friss céklahajtások díszítették a főételt, és az oxális virág decens savassága tette komplexé a desszertet.
Remove the row
Column: 1
Column: 2
Column: 3
Column: 4