Már dörzsöltük tenyerünket, de…
Azaz, olyat tanultunk meg egy Michelin csillagos étteremtől, amelyet már addig is tudtunk!
2014 márciusa
A hazai gasztronómia egére új csillag került az addigi kettő mellé.
A Costes és az Onyx után a fekete táblás Borkonyha is megkapta ezt a fontos elismerést, a Michelin csillagot. A hírt a Bocuse d’Or hazai versenyén tudta meg az étterem séfje, Sárközi Ákos, aki először ezt nem hitte el. Szerencsére a közlés történelmi pillanata meg lett örökítve videón.
A Borkonyha már az elismerés előtt is partnerünk volt.
A mikrozöldeket, levélsalátákat és ehető virágokat változatos összetételben, apró módosításokkal rendelték. Közelről láttuk milyen szakmai alázattal végzik napi munkájukat. Örültünk sikerüknek, amelyet magunkénak is éreztünk!
A nagyszerű hírre foglalási könyvük pillanatok alatt betelt, hónapokkal előre!
Mi pedig vártuk, hogy a rendelés mennyisége a következő napokban majd látványos módon megugrik.
Első rendelés. Semmi változás!
Második rendelés. Ugyanaz a helyzet! Semmi változás!
Mi lehet a háttérben?
Rákérdeztünk.
Tisztességes, minőségi gasztronómiát akarunk nyújtani, mint azt eddig is tettük!
A válaszból mindent megértettünk, ráadásul magunkra is ismerhettünk!
Bölcsen, és rendületlenül tartották magukat ahhoz az elvhez, amiért megkapták a Michelin csillagot.
Nem engedtek a kísértésnek, ezért az asztal foglalások számát a régi szinten tartották! Ez azt jelentette, hogy a közvélemény és a mi várakozásunkkal ellentétben nem növekedett a vendégszám!
És mégis, miben ismerhettünk magunkra a válaszból?
Mikor elkezdtük a növényeket termeszteni az éttermek számára, kapacitásaink szűkösek voltak, ezért szabályokat hoztunk magunk számára. Ez volt az egyik legelső:
Mindig csak annyi séf és étterem partnerünk lehet, amennyit minőségi áruval folyamatosan el tudunk látni, úgy hogy a szolgáltatásunk színvonala is megmaradjon.
Győződj meg róla magad is!